Politika i društvo
Autoput Sarajevo-Beograd: Kako povezati istočni dio BiH sa Srbijom
3.7.2020 11:37 | Indikator.ba
- Tačna trasa auto-puta Sarajevo-Beograd prema Vardištu još nije dogovorena, rekao je ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović.

- Mislim da je to nešto što zavisi i od Republike Srpske i dijela Federacije BiH, ali u ovom trenutku ćemo sagledati ono što najviše doprinosi povezivanju Sarajeva sa Srbijom, rekao je Mitrović prilikom razgovora sa načelnikom Općine Pale Boškom Jugovićem i dodao da po tom pitanju neće biti problema jer treba uraditi put koji će olakšati transport putnika i robe.

Mitrović je naveo da je krak koji ide Vardištu u ovom trenutku izuzetno bitan za Pale i Olimpijski centar Jahorina, kao i za kompletan istočni dio Republike Srpske, kao i povezivanje kraka koji je predviđen prema Goraždu, naveo je Mitrović.

On je istakao da će ovim drumskim povezivanjem svim budućim gostima biti daleko lakše i pristupačnije posjetiti ovu lokalnu zajednicu i Jahorinu.

Prema njegovim riječima, prilikom izrade projektne dokumentacije biće razmotreno sa nivoa Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara kako mogu pomoći u povezivanju istočnog dijela Srpske sa Srbijom, odnosno auto-putem Sarajevo-Beograd.

Jugović je istakao da će sastanak sa Mitrovićem rezultirati nizom sljedećih susreta koji će biti usmjereni na rješenje saobraćajne i putne infrastrukture na Palama i Jahorini na najbolji mogući način.
Facebook Twitter Print