Život i umjetnost
U Dubrovniku usidrena nesuđena "Zuckerbergova" jahta iz snova
31.7.2020 05:52 | Indikator.ba
Jedna od najluksuznijih jahti na svijetu prekjučer je bila usidrena u Dubrovniku. Riječ je o 116 metara dugoj jahti Ulysess, koju je navodno prošle godine kupio osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, ali je on to odlučno demantirao.

Ulysess je jedna od najprestižnijih privatnih superjahti na svijetu. Duga je 116 metara i široka 18 metara, a izradilo je preduzeće Kleven u Norveškoj prije godinu. Njezin prvi vlasnik bio je najbogatiji Novozelanđanin Graeme Hart, koji ju je tada prodao za 195 miliona američkih dolara, piše siol-net.

Prošle godine proširile su se neslužbene najave da je kupac ove jahte nije niko drugi nego osnivač Facebooka Mark Zuckerberg. On je to, putem svog predstavnika, odlučno negirao. Zvanični vlasnik ove jahte još nije poznat, a neslužbeno su povezivali s njom ruskog milijardera.

Ova se jahta posljednjih dana pojavila na nekoliko mjesta uz Jadransko more. Uplovila je blizu Dubrovnika i tamo se usidrila preko noći (otok Lopud).

Plovilo je od juna također posjetilo Pulu, Trst, Tivat i nekolicinu drugih mjesta uz dalmatinsku obalu.

Ulysess je tek na 30. mjestu najvećih jahti na svijetu po dužini. Najduži je REV Ocean koji mjeri 181,5 metara. U blizini je i jahta Azzam duga 179 metara.
Facebook Twitter Print