Kompanije i tržišta
Skopski East Gate ubrzano se gradi, u sklopu tržnog centra najveća Zara u regiji
31.7.2020 07:20 | Indikator.ba
Balfin Group albanskog biznismena Samira Manea ubrzano gradi East Gate, "mini grad" sa stambenim zgradama, poslovnim zgradama, tržnim centrima, parkovima u Skoplju.

Prostor od oko 500.000 kvadratnih metara na kojem je nekada bio sajam, sastojat će se velikog trgovačkog centra, deset stambenih i pet uredskih zgrada, s ukupnim ulaganjem od 350 miliona eura, pišu makedonski mediji.

Juče je najavljeno da će se u razdoblju od septembra do novembra iduće godine unutar ovog kompleksa otvoriti treći najveći trgovački centar u kojem će se nalaziti najveća "Zara" u regiji.

- Trgovački centar na maloprodajnom tržištu u Skoplju donijet će više od 20 novih svjetskih modnih marki, omogućit će otvaranje trgovinskih jedinica koje svojim formatom i veličinom odgovaraju formatu i veličini u kojoj najveći modni brendovi otvaraju trgovine u svjetskim prijestolnicama i tako omogućavaju i potpuno različite kvalitete i količine u ponudi krajnjem potrošaču. Komercijalne uvjete i ugovore o najmu već smo potpisali s više od 150 trgovaca, tako da je danas, više od godinu dana prije otvaranja trgovačkog centra izdano više od 80 posto, rekao je Igor Davkov, izvršni direktor East Gate Mall-a.

Prema početnim procjenama, otvaranjem centra očekuje se otvaranje 2.500 radnih mjesta.
Facebook Twitter Print