Kompanije i tržišta
Kusturica: Vlada RS će postati većinski vlasnik Andrićgrada
2.8.2020 05:55 | Indikator.ba
Projekat Andrićgrad nalazi se u postupku dokapitalizacije i analize koliko je ko uložio u njegovu realizaciju, izjavio je režiser Emir Kusturica.

Reagujući na pisanje portala Capital da njegova firma Lotika nije uložila 5.000 KM u Andrićgrad nego 5,4 miliona KM, Kusturica je rekao da se sada ispunjava obećanje tadašnjeg predsjednika Republike Milorada Dodika koji je rekao da će se vidjeti ko je koliko uložio i ko može u budućnosti da bude većinski vlasnik te firme kada projekat bude završen.

Kusturičina firma Lotika je, inače, bila vlasnik Andrićgrada 51 odsto.

- Lotika je uložila 5.400.000 KM, nešto malo manje opština sa svojim ulaganjima, zatim tu su bile i donacije preduzeća, a ostalo uglavnom Vlada koja će u postupku dokapitalizacije postati većinski vlasnik firme, istakao je Kusturica u reagovanju, koje su prenijeli provladini mediji u Republici Srpskoj.

Dodao je da procjena završena i "sada treba ugovor da se uskladi sa onim što zahtijeva skupština Privrednog društva Andrićgrad, opština Višegrad i Vlada, koja postaje većinski vlasnik jer je dokapitalizovala ovu firmu.
Facebook Twitter Print