Kompanije i tržišta
Izraelci preuzeli logističko-distributivni kompleks kompanije Kuehne+Nagel
3.8.2020 12:16 | Indikator.ba
Jedan od vodećih investitora u oblasti nekretnina u Srbiji, kompanija BIG CEE, dio kompanije BIG Shopping Centers Israel, koja trenutno rukovodi sa 59 šoping centara širom svijeta, uključujući 27 šoping centara u SAD i sedam u Srbiji, realizovala je akviziciju logističko-distributivnog kompleksa globalnog lidera u pružanju logističkih usluga, kompanije Kuehne+Nagel u Srbiji.

Jaka tržišna pozicija kompanije Kuehne+Nagel leži u pružanju usluga iz oblasti avionskog, pomorskog i drumskog saobraćaja kao i oblasti ugovorne logistike, sa fokusom na segmente sa visokom dodatnom vrijednošću kao što su IT integrisana logistička rješenja.
U okviru predmetnog kompleksa nalazi se i centar za pružanje pratećih administrativnih usluga unutar grupe za ovaj dio svijeta.

Najmoderniji logistički kapaciteti kompanije u Srbiji se danas prostiru na 17.000 kvadrata prostora u dugoročnom zakupu, i nalaze se u industrijskoj zoni Beograda, na granici Dobanovaca i Ugrinovaca, na zemljištu koje i pored dosadašnjeg razvoja poslovnih kapaciteta kompanije započetih 2007. godine, omogućava dodatno širenje, koje će novi vlasnik podržati daljim investiranjem u budućnosti.

Direktor kompanije investitora BIG CEE, Robert Yahav je ovom prilikom izjavio: - Izuzetno sam ponosan što smo pored niza investicija, primarno u domenu retail formata – ulaganjem u tržne centre i retail parkove, svoje već značajno prisustvo na srpskom tržištu uvećali i investicijom na polju industrijskih nekretnina.

Direktor domaće građevinske kompanije Kokir Gradnja, koja je razvila ovaj logistički centar, Milan Kokir, je prokomentarisao: - Veoma smo zadovoljni što smo pronašli partnera koji je prepoznao značaj i perspektivu ovog morednog logističkog kompleksa, i koji će nastaviti dalji razvoj kapaciteta u skladu sa potrebama zakupca na preostalom dijelu zemljišta.

Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe je posredovala u ovoj značajnoj akviziciji.
Facebook Twitter Print