Život i umjetnost
Turske TV serije velika podrška turizmu
9.9.2020 05:40 | Indikator.ba
Oni koji gledaju turske serije dvostruko je vjerovatnije da će posjetiti Tursku od onih koji ne gledaju ova filmska ostvarenja, izvijestio je Netflix.

To su podaci iz istraživanja provedenog u osam zemalja: SAD-u, Indiji, Australiji, Brazilu, Francuskoj, Švedskoj, Argentini i Saudijskoj Arabiji, prenosi Daily Sabah.
Sudionici studije podijeljeni su u dvije skupine: jedna je gledala turske serije na Netflixu, a druga nije. Obje skupine su upitane hoće li posjetiti Tursku nakon završetka pandemije. U prvoj skupini (koja je gledala turske serije) 54% ispitanika odgovorilo je potvrdno na ovo pitanje, dok je u drugoj skupini 25% ispitanika odgovorilo da.

Najviše potvrdnih odgovora za posjet Turskoj, od onih koji gledaju turske serije, su iz Australije, SAD-a, Saudijske Arabije i Indije.

Prošle je godine u Turskoj bilo 51,9 milijuna turista, što je 13,7% više u odnosu na 2018. godinu, od čega su 86,2% bili strani gosti. Zemlja je prošle godine zaradila rekordnih 34,5 milijardi dolara od turizma.
Facebook Twitter Print