Menadžment
Amel Kovačević preuzima vođenje United Bank Of Albania
10.9.2020 04:47 | Indikator.ba
Amel Kovačević preuzima vođenje jedine finansijsku institucije u Albaniji koja nudi islamske finansijske proizvode i usluge - United Bank Of Albania (UBA), izvještava Indikator.ba.

Ovo je novi profesionalni izazov za Kovačevića koji će od danas u United Bank Of Albania sa sjedištem u Tirani obavljati funkciju glavnog izvršnog direktora.

- S velikim poštovanjem pozdravljam svoje prethodnike koji su neumorno gradili uspješnu banku za dobrobit građana Albanije. Iako je Covid 19 uzburkano more, spreman sam prihvatiti izazove i istražiti mogućnosti za podizanje UBA-e na viši nivo iskustva kupaca, tržišnog povjerenja i društvene odgovornosti, napisao je Kovačević na svom LinkedIn profilu.

Amel Kovačević je diplomirao i magistrirao ekonomiju na Međunarodnom islamskom univerzitetu u Maleziji.
Vodio je nekoliko finansijskih institucija u BiH, te predavao na nekoliko visokoškolskih ustanova. Bio je ambasador BiH u Kini u periodu od 2010. do 2013. godine.
Bavio se međunarodnim konsaltingom, radio je kao direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom u BBI banci, a obnašao je i funkciju ministra finansija Kantona Sarajevo.
Facebook Twitter Print