Kompanije i tržišta
P/GK FBiH i Penny plus d.o.o. u projektu razvoja domaćih dobavljača
16.9.2020 14:50 | Indikator.ba
Privredna/Gospodarska komora FBiH i Penny plus su dogovorili da se pokrene aktivnost povezivanja bosanskohercegovačkih proizvodnih kompanija, koje nude kvalitetne i konkurentne proizvode u oblasti "sve za kuću" metalske, hemijske, elektro i građevinske industrije sa prodajnim centrima Penny plus.

Obzirom na zahtjeve tržišta, proizvodi će morati zadovoljiti neophodne standarde i imati potreban kvalitet, a proizvođačima se pruža prilika da svoje proizvode plasiraju mnogobrojnim kupcima u Penny plus prodajnim centrima.

Ovo je rezultat sastanka koji je u sjedištu kompanije Penny plus d.o.o. u Vogošći održan 15. septembra 2020. godine, a na kojem su učestvovali predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH Mirsad Jašarspahić i direktor kompanije Penny plus d.o.o. Almedin Kadrić, sa saradnicima, s ciljem uključivanja što je moguće više domaćih proizvodih kompanija u dobavljačke lance prodajnih centara Penny plus.

Značaj domaćih resursa i domaće proizvodnje je iznimno velik, a to se moglo vidjeti i u vrijeme krize kada je došlo do zatvaranja granica, kada je otežan ili onemogućen transport ili kada je zbog različitih interesa država, zabranjen izvoz proizvoda od strateškog značaja.

- Kupovinom domaćih proizvoda razvijamo domaću ekonomiju, osiguravamo opstanak i otvaranje radnih mjesta i na taj način se pruža prilika mladima da ostanu u BiH i razvijaju i grade svoju državu, rečeno je na sastanku.

Penny plus je domaća kompanija sa najraznovrsnijom ponudom, koja ima četiri prodajna centra za prodaju visokokvalitetnih građevinskih materijala i pet Penny marketa za prodaju prehrambenih artikala i roba široke potrošnje, kao i više od 400 radnika.

Penny plus od svog osnivanja radi na jačanju domaćih dobavljača. Značajan dio proizvodnog asortimana u trgovačkim centrima je bh. porijekla, čija prodaja prati savremene trendove uključujući i on-line prodaju.

Promocija domaće privrede i angažiranje svih raspoloživih resursa na razvoju bh. ekonomije, predstavlja osnovni strateški pravac Privredne/Gospodarske komora FBiH kao asocijacije privrednih subjekata.
Facebook Twitter Print