Kompanije i tržišta
Slovačka Tatravagonka želi uložiti 45 miliona eura u TZV Gredelj
16.9.2020 16:58 | Indikator.ba
Slovački proizvođač teretnih vagona i podvozja Tatravagonka predao je jedinu valjanu ponudu na natječaju za ulaganje u hrvatskog proizvođača željezničkih vozila TZV Gredelj, koji je u postupku stečaja, priopćila je u srijedu TZV Gredelj.

Tatravagonka predlaže da se u TZV Gredelj uloži 45 miliona eura (53 miliona dolara), a njena ponuda sadrži svu potrebnu dokumentaciju, uključujući neophodna jamstva ozbiljnosti prijedloga, objavila je hrvatska kompanija u e-poruci.

TZV Gredelj dobio je na tenderu još jednu ponudu od zagrebačkog Dok-Ing-a, koji je ponudio da uloži 35 miliona eura, ali nije dostavio sve potrebne dokumente, uključujući garanciju ozbiljnosti prijedloga, zbog čega se njegova ponuda smatrana nevažećom.

Uz to, švicarski proizvođač voznih sredstava Stadler Rail obavijestio je odbor povjerilaca TZV Gredelj da u ovom trenutku ne može iznijeti pravno obavezujuću ponudu za hrvatsku kompaniju.

- Iskreno se nadam da će ovo biti početak novog Gredelja, te da će se poslovanje i radna mjesta kompanije sačuvati zahvaljujući stečajnom postupku, rekao je u izjavi stečajni upravnik TZV Gredelj Tomislav Đuričin.
Facebook Twitter Print