Menadžment
Almir Krkalić prelazi u Upravu Privredne banke Zagreb
28.9.2020 15:36 | Indikator.ba
Nadzorni odbor Privredne banke Zagreb je na sjednici održanoj 25. septembra 2020. donio Odluku kojom se u Upravu Banke na mandat od tri godine počevši od 12. februara 2021. imenuju Dinko Lucić za predsjednika Uprave, Draženko Kopljar za člana Uprave (ista nadležnost) te Almir Krkalić za člana Uprave nadležnog za poslovanje sa srednjim i velikim poduzećima i investicijsko bankarstvo.

Uvjet je dobivanje prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke za obavljanje funkcije predsjednika odnosno člana uprave kreditne institucije.

U skladu s odlukom odbora broj članova Uprave Banke smanjuje se s osam na sedam članova.

Dinko Lucić, predsjednik je Uprave PBZ-a od februara 2018. godine.

PBZ Grupi pridružio se početkom 2000. godine te je pored brojnih pozicija u PBZ-u i Intesa Sanpaolo Grupi, od 2007. do 2009. godine bio i član Uprave VUB banke u Slovačkoj, također članici Intesa Sanpaolo Grupe, izvještava SEEBiz.eu.

Prije imenovanja na mjesto predsjednika Uprave bio je dugogodišnji član Uprave PBZ-a od 2009. godine, zadužen za poslovanje s građanstvom i koordinaciju društava PBZ Grupe u segmentu poslovanja s građanstvom i kartičnim poslovanjem. Dinko Lucić rođen je 1971. godine, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu.

Također, završio je General Management program na ZŠEM-u i University of Michigan Business School, posjeduje nekoliko SAS CRM certifikata i nositelj je International Retail Banker certifikata koji je izdala The International Academy of Retail Banking. Također je gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Rijeci.
Facebook Twitter Print