Najbolji poslovni potez
Poslovni potez godine: Danas uručenje priznanja
2.10.2020 04:17 | Indikator.ba
Portal Indikator.ba danas će uručiti priznanja pobjednicima u izboru "Poslovni potez godine", kao i priznanja za Najbolji potez u turizmu u sezoni Zima 2019/2020 i Najbolji potez u turizmu u sezoni Ljeto 2020.

Svečanost će biti održana u Vanjskotrgovinskoj komori/Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH sa početkom u 11 sati.

Plakete za Najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini bit će uručene predstavnicima kompanija Studen grupa, Violeta Grude, JP Željeznice FBiH, Privredna komora FBiH (za osnivanje Inžininjerske komore FBiH), za finansijski sektor kompanijama ESP BH d.o.o. (za OPA aplikaciju), Intesa Sanpaolo banci i Payten d.o.o. Sarajevo, a za regiju jugoistočne Evrope Coca Hellenic Bottling Company.

Priznanja za najbolji potez u turizmu u sezoni Zima 2019/20 dobit će predstavnici kompanija Mali FIS d.o.o. Vitez i Hand Export Import Cazin, a za najbolji potez u turizmu u sezoni Ljeto 2020. godine Turistička zajednica Općine Neum i UŽ Priroda Bratunac i UŽ Maja Kravica.

- Izbor najboljeg poslovnog poteza definitivno je postao opšteprihvaćena "Mjera uspjeha" (što je slogan poslovnog portala Indikator.ba) i prerastao u tradiciju afirmisanja hrabrih, stručnih, vizionarskih odluka koje kreiraju menadžeri, vlasnici kapitala i poslovna zajednica. Takve odluke oni su donosili i tokom proteklih mjeseci u teškim uvjetima poslovanja stvorenim pandemijom izazvanom virusom COVID-19. Zahvaljujući tome izvjesno je da ćemo početkom iduće godine izabrati i najbolji poslovni potez 2020.godine, kazao je povodom današnje svečanosti Hajdar Arifagić, voditelj projekta.

Izbor se bazira na svakodnevnoj pretrazi poslovnih informacija, printanih, elektronskih medija i portala, web stranica domaćih i stranih kompanija, izvještaja sa berzi. Rezultate portal Indiaktor.ba analizira i mjesečno javno prezentira.

- Malobrojni tim saradnika na ovom projektu u svakom trenutku ima podršku konsultantskog tima na čijem čelu su u proteklim godinama bili ugledni profesori ekonomskih fakulteta u Zagrebu, Sarajevu, Tuzli, Dubrovniku, Ljubljani. Glavni konsultant od prošle godine je Maks Tajnikar, profesor Ekonomskog fakulteta Ljubljana i u dva navrata bivši ministar u Vladi Republike Slovenije za mali biznis i vanjsku trgovinu. Projekat ima i ugledne partnere Privrednu komoru Federacije BiH, kompaniju drogerija marketa dm u BiH, Intesa San Paolo Banku, BIHAMK... i mi se nadamo da će njihov broj u idućoj godini biti još veći, kazao je Arifagić.

On je takođe poručio da Indikator.ba prati rad i poslovanje kompanija i menadžera koji su nosioci priznanja.

- Zadovoljstvo nam je saopštiti da svi oni u novonastalim zdravstvenim (ne)prilikama, koje su uzdrmale svjetsku privredu, u ovom času stabilno i uspješno privređuju, što je dokaz da je naše priznanje otišlo u prave ruke. Uvjereni smo da će tako biti i sa onima koji su danas nagrađeni, istakao je Arifagić.

Ceremoniju uručenja priznanja sponzorski će podržati dm drogerie markt Sarajevo i Intesa Sanpaolo banka.

(Foto: Sa jedne od ranijih svečanosti)
Facebook Twitter Print