Kompanije i tržišta
Hisense Gorenje u Sloveniji: Nova tvornica televizora već u januaru
15.10.2020 17:16 | Indikator.ba
Hisense Gorenje započet će s proizvodnjom televizijskih uređaja u Velenju u januaru kao dio nove tvrtke Hisense Europe Electronic.

U prvoj fazi u Velenju će biti zaposleno 330 proizvodnih radnika, a uzimajući u obzir stručno osoblje, u novoj će se tvornici do januara otvoriti oko 400 radnih mjesta.

Nova tvornica TV-a prvo će ponuditi mogućnost zapošljavanja zaposlenicima iz proizvodnih pogona u Gorenju, tako da će imati priliku ponovno se zaposliti u novoj tvornici.

Novoprimljeni proizvodni radnici započet će s obukom u tvornici TV-a 15. decembra.

Tvornica se podiže u bivšoj proizvodnoj hali HZPA-e u okviru proizvodnog područja Gorenja, a ulaganje u tehnološku opremu vrijedit će sedam miliona eura.

U prvoj fazi proizvodit će se dva miliona TV uređaja godišnje na četiri proizvodne linije, a zatim planiraju povećati kapacitet i broj linija u sljedećim fazama do 2023. godine u skladu sa zahtjevima tržišta na gotovo četiri miliona uređaja godišnje.

Hisense Gorenje uvjeren je da će uspostavljanje proizvodnje Hisense televizora pridonijeti ne samo smanjenju lokalne nezaposlenosti, već i jačanju inovacija, širenju proizvodnih aktivnosti, održivom razvoju i većoj konkurentnosti i internacionalizaciji.
Facebook Twitter Print