Život i umjetnost
Najjeftiniji električni gradski automobil u prodaji na proljeće
16.10.2020 11:50 | Indikator.ba
Francuski proizvođač automobila Renault predstavio je Dacia Spring, prvi potpuno električni automobil svoje marke Dacia.

Narudžbe za Dacia Spring Electric otvorit će se na proljeće 2021. u komercijalnoj ponudi s baterijom koja je uključena u nabavnu cijenu, kao i dva nivoa opreme, naveo je Renault u priopćenju za javnost u četvrtak.

Dacia Spring Electric sada je dostupna u svojom standardnom formatu s dvije nove verzije za nove mobilnosti: inačica prilagođena dijeljenju automobila za zajedničku električnu gradsku mobilnost i teretno teretno vozilo za isporuke u posljednjem kilometru bez emisije zagađenja.

- Proljeće je revolucija: kao najjeftiniji električni gradski automobil na tržištu u Europi, električnu mobilnost čini još dostupnijom. Svojim nepretencioznim izgledom SUV može se pohvaliti neviđenom prostranošću, jednostavnim i pouzdanim električnim motorom i umirujućom vožnjom.To je svestran i praktičan gradski automobil, rekao je Renault.

U Europi jedan od pet električnih automobila proizvodi Groupe Renault, a više od 30.000 zaposlenika grupe obučeno je o specifičnostima električne mobilnosti, dodao je proizvođač automobila.

Marka Dacia dio je Groupe Renault. Dacia je prisutna u 44 zemlje, uglavnom sa sjedištem u Europi i na mediteranskom obodu.
Marka je stvorena u Rumuniji 1968. godine, a kupila je i ponovno pokrenula Groupe Renault dolaskom Dacie Logan 2004. godine.

Dacia je 2019. postigla novi godišnji rekord prodaje sa 737.000 prodanih vozila i gotovo 7 miliona kupaca.
Facebook Twitter Print