Kompanije i tržišta
Liberty Group počeo rad u Brčkom: Planiran godišnji promet od milijardu KM
17.10.2020 04:47 | Indikator.ba
U Brčkom je u petak svečano ozvaničen početak rada Liberty Group d. o. o. Brčko, firme za proizvodnju modularnih i montažnih, stambenih i nestambenih objekata koja se nalazi u industrijskoj zoni u blizini tržnog centra FIS Brčko.

Na svečanom otvorenju naglašeno je da je u prvoj fazi planirano da firma zaposli oko stotinu radnika, a po završetku kompletne hale bit će zaposleno 1.000 radnika koji će raditi u tri smjene.

Gradonačelnik Distrikta Brčko Siniša Milić je kazao da ovaj događaj nije važan samo za Liberty Group već i za Distrikt i građane.

- U vremenu kada se borimo za svako postojeće radno mjesto ovaj događaj i najava zaposlenja za nekih stotinu radnika u prvoj fazi i završnoj oko 1.000 radnika jako su značajni za Distrikt i građane. Važno je i istaći da se ovdje radi o proizvodnom pogonu koji će cjelokupni asortiman plasirati na inostrano tržište. To je na neki način i poruka da Distrikt može biti pogodna destinacija za ulaganja. Očekujemo da će putem Liberty Group i drugi investitori krenuti da ulažu u ovu lokalnu zajednicu, kazao je Milić.

Nakon finalizacije izgradnje kompletne firme planirani godišnji promet Liberty Group bi bio do 500.000.000 eura i očekuje se da ovaj plan bude završen za dvije godine.

Sirovine će se uvoziti preko domaćih firmi, a izvoziti na tržište Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Pokretač industrije i začetnik ideje Liberty Group je Elvir Šehić i njegov partner Zahid Bijelić.
Facebook Twitter Print