Kompanije i tržišta
Rimac Automobili će otvoriti 2.300 radnih mjesta
17.10.2020 05:34 | Indikator.ba
Osnivač i direktor Rimac automobila Mate Rimac predstavio je planiranu izgradnju kampusa ove kompanije.

On je predstavio plan na sastanku koji je održao sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

U kampusu će biti sjedište kompanije, te moderna istraživačko-razvojna postrojenja, pametna fabrika visokotehnoloških komponenti i električnih automobila, kao i dodatni propratni sadržaji.
Ulaganje u projekat kampusa omogućiće realizaciju sve većeg broja projekata kojima se bavi Rimčeva kompanija, kao i serijsku proizvodnju.

Kako je iz hrvatske vlade saopšteno nakon sastanka, planira se otvaranje ukupno 2.300 radnih mjesta za visokoobrazovane stručnjake.

Kompanija planira i izgradnju centra za ispitivanje tehnologije i komponenti za električna vozila, koji je nužan za zadovoljavanje sve veće tražnje za njenim uslugama te proširenje usluga na ispitivanje baterijskih sistema, pogonskog sistema i ekološke prihvatljivosti takvih sistema.

Navedeno je kako investicije koje kompanija Rimac automobili planira imaju širi kontekst razvoja lokalnog i nacionalnog saobraćaja, ali i obrazovne te razvojno-istraživačke infrastrukture a premijer Plenković je "izrazio podršku razvojnim inicijativama i investicijama tvrtke Rimac Automobili i najavio institucionalnu podršku svim investitorima koji u Hrvatskoj razvijaju i primjenjuju najnovije tehnologije".
Facebook Twitter Print