Menadžment
Otkazana Skupština BH Telecoma, Nadzorni odbor na čekanju
18.10.2020 06:16 | Indikator.ba
Vanredna skupština BH Telecoma zakazana za 19. oktobar, na kojoj je trebalo da se razriješi stari i imenuje novi Nadzorni odbor društva, otkazana je.

Skupština je otkazana jer u roku od osam dana od dana objavljivanja obavještenja o njenom sazivanju nisu prispjeli validni prijedlozi za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora, obrazložio je Nadzorni odbor društva.

Vlada Federacije, kao većinski dioničar društva, na svojoj sjednici 8. oktobra donijela je odluke o raspisivanju javnog konkursa i o utvrđivanju kriterija za izbor i nominovanje za imenovanje članova Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo, te utvrdila tekst javnog konkursa.

Na posljednjoj sjednici 16. oktobra, prema javnom saopštenju, Vlada se nije očitovala o ovoj temi.

BH Telecom d.d. Sarajevo je dobio aktuelni Nadzorni odbor koji čine Mugdim Mandžuka (predsjednik), Almir Tahirović, Almina Pilav, Mirko Rogić, Haris Delizaimović i Nedin Dedić, na Skupštini društva koja je održana 17. jula.
Oni su imenovani na rok od tri mjeseca, a do završetka konkursne procedure.

Budući da iz Vlade FBiH nema validnog prijedloga za nove članove Nazdornog odbora, iz BH Telecoma poručuju da će Skupštinu dioničara ponovo sazvati u skladu sa važećim zakonskim propisima.
Facebook Twitter Print