Život i umjetnost
Finnair svoje avionske obroke prodaje u supermarketima
20.10.2020 05:00 | Indikator.ba
Finska avionska tvrtka započela je prodaju obroka iz svoje poslovne klase u trgovini K-Citymarket u Vantai.
Tamo možete kupiti unaprijed pripremljene mesne kruglice od sjevernog jelena, dimljeni rižoto sa zlatnim ribicama i lisičarkama te druga jela s Finnairovog jelovnika.

Marika Nieminen, potpredsjednica Finnairove kuhinje, rekla je za CNN da se inicijativom pokušava utažiti apetit Finaca koji propuštaju putovanje i letenje, dok se ponovno zapošljava dio zaposlenika Finnairove kuhinje koji je zbog pandemije morao biti otpušten. Do sada je za projekt ponovno zaposleno deset ljudi.

U tvrtki Finnair koncept je isprva interno testiran prodajom obroka svom osoblju. Stvar se pokazala popularnom, pa je zračni prijevoznik predstavio ideju K-Citymarketu, koji je u neposrednoj blizini sjedišta kuhinje tvrtke Finnair. Sada namjeravaju proširiti ponudu na druge podružnice K-Citymarketa širom Finske, možda čak i izvan državnih granica.

U zrakoplovnoj tvrtki vjeruju da bi se njihovi obroci, u kojima se nordijski stil miješa s japanskim utjecajima, mogli cijeniti i u inozemstvu, iako Nieminen priznaje da su još uvijek u povojima.

- Kvaliteta hrane zaista je nešto na što smo ponosni, rekao je Nieminen, dodajući kako su se odlučili i za projekt koji će putnicima koji inače lete u ekonomskoj klasi pružiti kulinarsko poslovno iskustvo.

Jelovnik će se mijenjati svake dvije sedmice, trenutno će vas glavno jelo koštati 12,9 eura, a predjela 5,9.

Finnair nije prvi koji nudi zrakoplovnu hranu na čvrstom tlu tokom pandemije. Qantas je nedavno na prodaju ponudio nekoliko predmeta iz svog Boeinga 747, od alkohola do prvoklasne pidžame. Sve su rasprodali. U međuvremenu, Singapore Airlines otvorio je skočni restoran s temom leta, u singapurskoj zračnoj luci Changi, poslužujući obroke iz svojih zrakoplova. Sjedišta su rasprodana u samo pola sata.
Facebook Twitter Print