Kompanije i tržišta
Total Lubrifiants i Inter Cars Capital Group proširuju strateško partnerstvo
23.10.2020 13:26 | Indikator.ba
Total Lubrifiants, globalni lider na tržištu maziva i Inter Cars Group, najveći uvoznik i distributer rezervnih dijelova za putnička i komercijalna vozila u srednjoj i istočnoj Evropi, potpisali su produženje ugovora o svom strateškom partnerstvu u Evropi započetom 2018. godine.

Istorijski gledano, partnerstvo obje kompanije pokrivalo je domaće tržište u Poljskoj. Potom je prošireno i na druge zemlje srednje i istočne Evrope. Prema sporazumu, Total Lubrifiants je mogao promovirati i prodavati sva svoja maziva za automobile u cijeloj mreži Inter Cars koja pokriva 500 podružnica u 17 zemalja. Sa druge strane, sporazum je pružio Inter Cars-u priliku da ponudi visokokvalitetne proizvode na svakom tržištu pojedinačno i da garantuje efikasnu isporuku istih.

- Produženje ugovora učvršćuje naš odnos sa Total Lubrifiants u srednjoj i istočnoj Europi. Dosadašnje aktivnosti sa brendom TOTAL pokazale su da formula ove suradnje dobro funkcionira, a naši kupci cijene široku dostupnost proizvoda najvišeg kvaliteta. Inter Cars uvijek stavlja najveći naglasak na dostupnost proizvoda i kvalitetu usluge, a naša dugoročna saradnja sa Total Lubrifiants daje nam ove garancije, navodi Maciej Oleksowicz, CEO Inter Cars SA.

Distributivna mreža Inter Cars će među ostalim vodećim Totalovim mazivima ponuditi TOTAL QUARTZ koji je dizajniran za sve vrste vozila i koji štiti motore vozila od mehaničkog habanja, čak i pod najekstremnijim uslovima.

- Drago nam je što smo potpisali ovo produženje ugovora, čime se postavlja okvir za naše opsežno partnerstvo sa Inter Carsom u narednim godinama. Naše kompanije dijele zajednički cilj, a to je da smo bliski sa našim kupcima i pružamo im najbolje moguće usluge. To je osnova našeg uspjeha, prvo u Poljskoj, a zatim u drugim zemljama srednje i istočne Evrope. Vjerujemo da će ovo evropsko partnerstvo biti od velike vrijednosti za cijelu automobilsku industriju, rekao je Nicolas Leblond, generalni direktor Total Poljska.

Inter Cars SA trenutno ima 249 filijale u zemlji i 264 filijale u inostranstvu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.
Facebook Twitter Print