Kompanije i tržišta
Braća Pivac u Ljubuškom kupila zemljište na kojem će graditi pogon
23.10.2020 16:33 | Indikator.ba
Mesna Industrija Braća Pivac i predstavnici Ljubuškog u Bosni i Hercegovini potpisali su u petak ugovor o kupovini zemljišta u tome gradu, gdje kompanija planira graditi pogone za obradu i preradu mesa, priopćeno je iz Mesne industrije sa sjedištem u Vrgorcu.

Kompleks u privrednoj zoni Mostarska vrata - Cerno u Ljubuškom prostirat će se na više od 20.000 kvadratnih metara, a obuhvatit će proizvodne pogone za obradu i preradu mesa s popratnim odjelima. U pogonu će biti zaposleno najmanje pedeset radnika, precizira se u priopćenju u kojemu se ne navode finansijski detalji transakcije.

Ugovor o kupovini zemljišta u Ljubuškom potpisali su v.d. gradonačelnika Vedran Markotić i irektor Mesne industrije Braća Pivac, Ivica Pivac.
Pivac je rekao da je cilj grupacije proširiti proizvodnju na BiH.

- Daljnjim ulaganjima u proizvodne kapacitete i maksimalnim korištenjem domaće sirovine, cilj nam je postati još veći pokretač razvoja gospodarstva na ovim prostorima, rekao je uz ostalo Pivac.

Markotić je zahvalio Mesnoj industriji Braća Pivac što je prepoznala Ljubuški kao sigurnu i prosperitetnu sredinu za nastavak širenja svoga poslovanja, smatrajući to važnim za opstanak tamošnjih Hrvata.

Grupa Pivac obuhvaća karlovačku mesnu industriju PPK, Mesnu industriju Vajda i Mesnu industriju Braća Pivac. Pogoni za proizvodnju svježeg mesa i mesnih prerađevina nalaze se u Karlovcu, Čakovcu i Vrgorcu. Zapošljava više od 2.000 radnika i ima gotovo 260 vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske.

(Foto: Općina Ljubuški)
Facebook Twitter Print