Politika i društvo
Općina Centar neće izdati u zakup zemljište u Trpnju kompaniji Adria Plus
25.10.2020 06:11 | Indikator.ba
Dvije i po godine nakon što je prihvatila ponudu kompanije Adria Plus d.o.o. Makarska za zakup zemljišt koje se nalazi u Trpnju u Hrvatskoj, Općina Centar Sarajevo je odluku o tome stavila van snage.

Vijećnici Općinskog vijeća su na sjednici 8. oktobra donijeli odluku o stavljanju van snage odluke o prihvatanju ponude Adria Plus za zaključenje ugovora o zakupu zemljišta, izvještava Indikator.ba.

Zemljište u vlasništvu Općine Centar površine 8.750 m2 uz samu obalu mora u Trpnju na hrvatskom poluotoku Pelješcu godinama je stajalo zapušteno i neiskorišteno, a firmi Adria Plus je prema usvojenoj odluci iz 2018. godine trebalo biti dato kako bi ga pretvorila u kamp.

Zemljište se trebalo davati u trogodišnji zakup po cijeni 34.325 KM godišnje.

U ugovoru je trebalo biti navedeno da su ugovorne strane saglasne da će, ukoliko bude postojao interes, ratni vojni invalidi, djeca poginulih boraca, organizovani sportski klubovi i mladi sa područja općine Centar/Kantona Sarajevo ostvarivati subvencije prilikom korištenja kampa, po uvjetima koji će biti regulisani posebnim aktom.

Od toga posla za sada nema ništa budići da je Općinsko Vijeće Centra svojom odlukom stavilo van snage odluku o prihvatanju ponude firme Adria Plus, te ugovor sa ovom kopmpanijom neće biti zaključen.
Facebook Twitter Print