Kompanije i tržišta
Austrijska Supernova kupila tržni centar u rumunskom Pitestiju
19.11.2020 12:59 | Indikator.ba
Austrijska kompanija za izgradnju nekretnina Supernova kupila je trgovački centar Jupiter City u rumunskom Pitestiju od lokalnog operatora Mall Retail Rom u vlasništvu izraelske Jupiter Grupe, saopćio je u četvrtak pravni savjetnik Supernove.

Akvizicija je finansirana iz vlastitih sredstava i finansiranjem austrijske Erste Bank AG, naveo je pravni savjetnik bpv Grigorescu Stefanica u priopćenju za medije.

Vrijednost posla nije otkrivena, ali lokalni mediji procjenjuju tržišnu vrijednost trgovačkog centra Jupiter City na oko 20 miliona eura.

- Kako pratimo put rasta u maloprodajnom sektoru, radujemo se sljedećim transakcijama, rekao je šef za spajanja i preuzimanja Supernove Johannes Wurzer.

Otvoren 2008. godine, Jupiter City Shopping Center najveći je tržni centar u okrugu Arges, ukupne površine 55.000 kvadratnih metara, pokazuju podaci objavljeni na njegovoj web stranici.

Sa sjedištem u Grazu, Supernova je privatna kompanija za promet nekretninama sa investicijskom strategijom kupovine i zadržavanja fokusiranom na visokokvalitetne maloprodajne nekretnine u Srednjoj i Istočnoj Europi, s portfeljem podijeljenim na nekretnine s jednim stanarom i nekretnine sa više stanara kao što su trgovački centri i maloprodajni parkovi.
Facebook Twitter Print