Tržište kapitala
Trebinjski Dineco preuzeo Vodoprivredu Trebišnjica
20.11.2020 07:19 | Indikator.ba
Dineco d.o.o. Trebinje preuzeo je većinsko vlasništvo u preduzeću Vodoprivreda Trebišnjica a.d. Trebinje, izvještava Indikator.ba.

Dineco je 16. novembra došao do 90,1 posto akcija u preduzeću Vodoprivreda Trebišnjica, nakon što je peethodno posjedovao 29,7 posto.
Saglasno Zakonu o preuzimanju akcionarskih društava Dineco će objaviti ponudu za preuzimanje, a spreman je da plati cijenu od 0,216 KM za svaku akciju Vodoprivrede Trebišnjica koja bude predmet ponude.

Kompanija Dineco 14 godina se bavi izradom namještaja od pločastih materijala, ima i svoje salone namještaja, a u posljednje vrijeme u snažnoj je ekspanziji.

Njen valsnik je Duško Pantović, istovremeno i vlasnik Hotela NAR Trebinje, kao i osnivač kurirske službe X-Express Banja Luka.

Preduzeće Vodoprivreda Trebišnjica je neaktivno, u 2019. godini uopšte nije imalo prihoda, dok je neto gubitak iznosio 12.626 KM.

Kompaniju Dineco je očigledno Vodoprivreda zainteresovala zbog svojih nekretnina.

Prema finansijskom izvještaju za 2019. godinu Vodoprivreda Trebišnjica ima stalnu imovinu vrijednosti oko pola miliona KM koju čine građevinski objekti i zemljište. Zemljište kojim raspolaže je ukupne površine 2021 m2 vrijednosti nešto veće od 60 hiljada KM, dok vrijednost građevinskih objekata iznosi 441 hiljadu KM i odnosi se na zgradu površine 132 metra kvadratna koja se nalazi na navedenom zemljištu.

Dosadašnji najveći vlasnik Vodoprivrede Trebišnjica bio je Dušan Tarana koji je i prodao akcije Dinecu, a posjedovao je 58,8 posto akcija.
Facebook Twitter Print