Život i umjetnost
Fenomen Lidl patika – cijena na eBay-u i do 2.500 eura
22.11.2020 06:38 | Indikator.ba
Prodaja "Lidl patika" u prodavnicama tog lanca u Italiji počela je u srijedu, a sve zalihe su rasprodate za samo nekoliko sati. Par patika koji se u Lidlu prodaje po 12.99 eura, sada se može naći u ponudi na eBay-u čak i za 2.480 eura.

Ogromni redovi ispred Lidla bili su širom Italije, a ispostavilo se da je cilj kupcima uglavnom bila preprodaja, jer čim su "razgrabljene", ponude za prodaju crveno-žuto-plavih Lidl patika preplavile su društvene mreže i sajtove ze prodaju.

Upravo kako se ranije dešavalo i u drugim evropskim zemljama, piše italijanska štampa, kada je "fenomen Lidl" zahvatio Belgiju, Francusku, Finsku ili Grčku.

Analitičari ocjenjuju da ova "misteriozna" zainteresovanost za "Lidl Fan Collection" patike pokazuje zakon tržišta: ograničena ponuda izazvala je veliku potražnju.

Na eBay-u se mogu naći u prodaji za visoke iznose, ali ipak je jcijena ovog artikla Lidla između 50 i 100 eura. Organizovane su čak i online aukcije, piše Corriere della Sera.

Udruženje potrošača reagovalo je, zahtijevajući od tužilaštva i nadležnih organa da ispitaju radnje koje su, kako su naveli, "očigledno na štetu potrošača", kao i da se blokiraju sajtovi i oglasi na kojima se ove patike prodaju po pretjerano uvećanim cijenama.
Facebook Twitter Print