Život i umjetnost
Najavljen prvi albanski superautomobil
5.1.2021 18:33 | Indikator.ba
Arrera Automobili, u vlasništvu albanskog dizajnera automobila Qendrima Thaqija, planira pustiti u proizvodnju superautomobil snage 840 KS nazvan Illyrian Pure Sport, objavila je tvrtka 31. decembra. Illyrian Pure Sport trebao bi biti prvi albanski superautomobil.

- Pure Sport dizajnirao je isti dizajner koji je dizajnirao Porsche 9RE, Qendrim Thaqi. Sada, preko svoje tvrtke Arrera Automobili, Thaqi želi od Pure Sporta napraviti prvi albanski superautomobil, naveo je Arrera Automobili u objavi na Facebooku.

28-godišnji Thaqi rođen je na Kosovu, a sada živi u Njemačkoj. I ranije je radio na renderiranju, a u prošlosti je dizajnirao svoju ideju za nasljednika Porschea 918 Spyder.

U intervjuu za automobilski portal Motor1, Thaqi je otkrio da je već okupio tim inženjera i dizajnera karoserije.

Novi superautomobil Illyrian Pure Sport bit će pogonjen 6,2-litrenim dvostrukim turbopunjačem LT2 V8, s 840 konjskih snaga na sva četiri kotača putem osmostepenog automata s dvostrukom spojkom Tremec, priopćila je tvrtka.

Očekuje se da će najveća brzina doseći 375 kilometara na sat, a ubrzanje će trajati samo 2,7 sekundi.

Arrera Automobili prati još jedan startup iz regije, hrvatske Rimac Automobile, proizvođača električnih hiper automobila koji je privukao pažnju proizvođača luksuznih sportskih automobila koji se žele prilagoditi električnoj budućnosti industrije.
Facebook Twitter Print