Politika i društvo
Brexit ne mora značiti kraj odnosa Velike Britanije s Europom u nastajanju
7.1.2021 05:31 | Indikator.ba
Brexit ne mora značiti kraj odnosa Velike Britanije s Europom u nastajanju, piše Craig Turp-Balazs u autorskom članku za Emerging Eutope.

Nakon izlaska Velike BRitanije iz EU, tokom sljedećih nekoliko mjeseci Europa u nastajanju razgovarat će o budućem odnosu Velike Britanije s Europom - posebno s evropskom regijom u nastajanju - kao dio velikog novog projekta: Nova Europa i Velika Britanija: Prema 2030. godini.

Zajedno s ključnim dionicima iz Evrope u usponu i iz Velike Britanije, proučit će sve probleme, ali i mogućnosti, poput zemalja koje nude britanskim preduzećima uporište u EU ili zemljama u razvoju u Evropi izvan EU koja sada može sklopiti pojedinačne trgovinske ugovore sa Velikom Britanijom

Brexit ne mora biti kraj odnosa Velike Britanije s Europom u usponu, a regija ostaje otvorena za syradnju u širokom spektru sektora.

Možda je najveće pitanje koliko je Velika Britanija otvorena? Jesu li sve te priče bile ‘Global Britain’ svinjarija ? Uskoro ćemo saznati, navodi se, između ostalog, u članku.
Facebook Twitter Print