Kompanije i tržišta
Eyemaxx prodao logistički kompleks u Srbiji češkom CTP-u
13.1.2021 14:04 | Indikator.ba
Njemačka kompanija Eyemaxx Real Estate završila je krajem prošle godine prodaju logističkog kompleksa u blizini glavnog grada Srbije Beogradu češkom razvijaču nekretnina CTP.

Kompleks ima zakupnu površinu od 28.600 kvadratnih metara, od čega oko 22.000 kvadratnih metara skladišnog prostora, navodi Eyemaxx u saopćenju objavljenom na svojoj web stranici.

- Veoma smo zadovoljni što smo završili ovu transakciju sa tako renomiranom kompanijom kao što je CTP Group. Prodajom ćemo našu posvećenost u Srbiji uskoro dovesti do kraja. Priliv sredstava koristit ćemo za provedbu daljnjih projekata, rekao je izvršni direktor Eyemaxxa Michael Mueller.

Prema izvještajima čeških medija, na listi stanara logističkog kompleksa nalaze se Lidl, Mercata VT i Flux Systems.

U septembru 2019. Eyemaxx je saopćio da je potpisao sporazum o prodaji svog logističkog centra i bitnog dijela svojih zemljišnih parcela u Srbiji neimenovanom strateškom investitoru. Eyemaxx će dobiti neto priliv likvidnosti od oko 15 miliona eura od prodaje imovine, uključujući dvije logističke hale sa dozvoljenom površinom od oko 46.000 kvadratnih metara, kao i zemljišne parcele ukupne površine oko 140.000 kvadratnih metara u Staroj Pazovi, rekli su iz tada kompanije.
Facebook Twitter Print