Kompanije i tržišta
Birokratski haos nakon Brexita: Schenker ne isporučuje pošiljke u Ujedinjeno Kraljevstvo
14.1.2021 07:38 | Indikator.ba
Nakon završetka prijelaznog razdoblja za Brexit, pružatelj logističkih usluga DB Schenker suočen je s birokratskim izazovom.
Samo desetina svih pošiljaka u Veliku Britaniju pravilno je dokumentirana. Podružnica Deutsche Bahna odlučila je da povuče kočnicu u nuždi.

DB Schenker privremeno ne prihvaća nove pošiljke iz EU-a u Veliku Britaniju. Razlog je preopterećenost zbog nedostajućih ili pogrešno popunjenih dokumenata, koji su bili potrebni od kraja prijelaznog razdoblja za Brexit 1. januara, priopćila je tvrtka. Pošiljke koje su već otpremljene nastavile su se isporučivati.

- Samo oko deset posto pošiljki koje je naručio DB Schenker opskrbljeno je cjelovitim i ispravnim papirima, navodi se u priopćenju tvrtke.

- S druge strane, u većini pošiljaka postoje nedostaci u dokumentima. Ti slučajevi moraju se temeljito istražiti, saopćio je DB Schenker. Zaposlenici odgovorni za to u Velikoj Britaniji više nisu mogli ići u korak.

To utječe samo na isporuke iz Europske unije u Ujedinjeno Kraljevstvo. Međutim, kretanje robe u EU ne stvara probleme. Prema vlastitim informacijama, Schenker svake godine obradi oko pola miliona pošiljaka s kopna u Veliku Britaniju.
Facebook Twitter Print