Kompanije i tržišta
Slovaci kupuju hrvatski olimpijski centar Bjelolasica
14.1.2021 10:35 | Indikator.ba
Na taj način stečeni su uslovi da slovački kupac sklopi kupoprodajni ugovor s državom o HOC-a Bjelolasica. Ako do toga dođe, nameće se pitanje kakvi su planovi Bioelektro Energy-ja na Bjelolasici, odnosno može li se očekivati da nekada omiljena destinacija hrvatskih sportista za pripreme za velika takmičenja ponovno bude spremna za prihvat sportista i ostalih gostiju, i da stekne nekadašnju reputaciju i ugled, navodi list.

Prema uslovima tendera, na kojem je ponuđena kupovina nekretnina na Bjelolasici, kupac nije u obavezi da ponudi biznis plan za Olimpijski centar, nego samo da plati traženi iznos, dodaje se dalje.

U gradskoj upravi Ogulina, na čijem se području nalazi HOC Bjelolasica, kažu da su pokušali da stupe u kontakt sa slovačkim investitorom kako bi se upoznali s njihovim planovima, ali ističu da im je Mihal Vasek iz Bioelektro Energy-ja poručio da se čeka završetak pomenutog žalbenog postupka na sudu.

Slovaci su, kako Jutarnji nezvanično saznaje, u nekoliko navrata bili na Bjelolasici i najavili da planiraju da ponovo otvore centar sa svim sadržajima koje je imao prije stečaja.
Facebook Twitter Print