Život i umjetnost
Saga se seli na ekran: Netflix snima film o fenomenu Gamestopa
10.2.2021 18:20 | Indikator.ba
Gigant Netflix pregovara o snimanju filma o tome kako su korisnici Reddita povećali cijenu Gamestop akcija i tako ojadili neke velike hedge fondove.

Kako se pretpostavlja, Noah Centineo bio bi glavni lik, a u toku su pregovori za producenta i scenaristu.

Film će istražiti moć koju su društvene mreže dale okupljenim pojedincima da izazovu finansijsku i političku elitu, rekli su izvori. Uz GameStop sagu, rekli su da će film istraživati kako su društveni mediji korišćeni za širenje nosnovanih tvrdnji o prevarama birača tokom predsjedničkih izbora 2020. godine, što je na kraju kulminiralo pristalicama bivšeg predsjednika Donalda Trampa da uđu u američki Kapitol.

Netflix nije jedina kompanija koja preduzima brze korake kako bi GameStop sagu iznela na veliki ekran. Suparnički filmski studio MGM otkupio je prava na knjigu Bena Mezrika "Asocijalna mreža", čiji rad uključuje inspiraciju za hit film iz 2010. o osnivanju Facebooka "Društvena mreža".

Podsjetimo, armija običnih ljudi, učesnika na Redditu, počela je da licitira na WallStreetu kako bi primorala trgovce koji se bave takozvanim "šortovanjem" akcija da zatvore svoje pozicije uz velike gubitke, što je akcije GameStopa vinulo do vrtoglavog maksimuma od 483 dolara sa početnog nivoa od 18 dolara.
Facebook Twitter Print