Menadžment
Nenad Klepač novi je predsjednik Uprave Vindije
16.2.2021 17:46 | Indikator.ba
Nenad Klepač, dosadašnji član uprave i direktor prodaje u Grupi Vindija te ključni čovjek Koke, nakon što je iznenada preminuo Dragutin Drk, preuzima mjesto predsjednika uprave glavne članice najvećeg varaždinskog poslovnog sistema i regionalnog lidera u svom sektoru, piše portal varazdinske-vijesti.hr.
Naime, u Sudskom registru s datumom 15. februara 2021. Klepač je naveden kao predsjednik Uprave Vindije.

Uz Klepača, koji je čitav svoj radni vijek u Vindiji i bio je prvi saradnik Drka, upravu čine kćeri Tamara Drk-Vojnović i Dubravka Drk-Mravlinčić te zetovi Saša Vojnović i Alan Mravlinčić. Budući da su svi oni bili već godinama zaduženi za neki od sektora Vindije, kao što su nabava, maloprodaja i marketing, nova Uprava jamstvo je nastavka stabilnog poslovanja poslovnog sistema, koji danas ima skoro 3.700 zaposlenika, piše portal.

- Vindija je danas u nacionalnim i regionalnim razmjerima sinonim za kvalitet, kontinuitet i višedesetljetnu tradiciju, a među prioritetima držimo očuvanje domaće poljoprivredne i prehrambene proizvodnje. Tim putem nastavit ćemo ostvarivati viziju moderne, konkurentne, inovativne prehrambene kompanije, izjavio je Klepač.

Prema dostupnim podacima, Vindija je (konsolidirani izvještaj koji sadrži poslovanje šest kompanija u Hrvatskoj i isto toliko u inostranstvu) u 2019. godini ostvarila ukupni prihod od 3,17 milijardi kuna. Ukupni rashodi te su godine iznosili 3,1 milijardu kuna, a neto dobit je bila gotovo 48 miliona kuna.
Facebook Twitter Print