Kompanije i tržišta
Rimac Automobili i Bugatti dobra kombinacija: Slijedi povećanje Porscheovog udjela
22.2.2021 16:36 | Indikator.ba
Hrvatski proizvođač jurećih automobila Rimac Automobili i Volkswagenov brend Bugatti čine dobru kombinaciju, rekao je glavni izvršni dirketor Porschea Oliver Blume za Automobilwoche.

Odluka o tome trebala bi biti donesena uskoro, rekao je Blume.
U zamjenu za to, Porsche AG, također u vlasništvu Volkswagena, podići će svoj udjel u Rimac Automobilima koji trenutno iznosi 15,5 posto.

- Trenutno se intenzivno razmišlja o tome kako Bugatti može biti razvijen na najbolji mogući način. Rimac bi ovdje mogao igrati ulogu jer se marke dobro tehnološki uklapaju, rekao je izvršni direktor Porschea AG Oliver Blume.

- Postoje različiti scenariji s različitim strukturama. Vjerujem da će o tom pitanju odlučiti grupa u prvoj polovici godine, rekao je Blume, koji također sjedi u upravi matičnog Volkswagena AG.

Rimac je razvio električnu platformu superautomobila koju isporučuje drugim proizvođačima automobila, uključujući automobile Pininfarina.

Blume je također potvrdio veće ciljeve uštede za Porsche, rekavši da proizvođač automobila planira podržati rezultate smanjenjem troškova za 10 milijardi eura (12,1 milijarda dolara) do 2025. godine, u odnosu na šest milijardi objavljenih ranije.
Facebook Twitter Print