Kompanije i tržišta
Tesla najavljuje izgradnju punionica u Hrvatskoj
7.4.2021 15:51 | Indikator.ba
Nakon što je prije pet mjeseci počela prodavati Tesla vozila u Hrvatskoj i u martu zabilježila prodaju od 31 vozila na ovom tržištu, kompanija Elona Muska najavila je da kreće u intenzivnu izgradnju punionica za svoja vozila.

Nove punionice Tesla nudi besplatno u zamjenu za zemljište na kojima se mogu postaviti. To znači da će pokriti sve troškove izgradnje i održavanja te ih nuditi kao svoju uslugu. Prijave traju do kraja maja.

U Hrvatskoj trenutno postoje 44 brza punjača za električna vozila na kojima se može puniti i Tesla. I nalaze se na osam lokacija u Hrvatskoj.

Tesla je širenje poslovanja najavila na svojim internetskim stranicama. Tamo navodi da nudi elektrificiranje poslovanja, odnosno da si građani i biznisi mogu postaviti Supercharger na svojoj lokaciji.

- Vozila Tesla opremljena su ugrađenim sistemom za navigaciju koji vozače usmjerava do Superchargera u blizini i tako vam neprekidno dovodi nove kupce i osigurava vraćanje vjernih kupaca. Superchargere održava kompanija Tesla, pa za vas nema dodatnih poslova održavanja ni brige, navodi američki proizvođač električnih vozila.

U Tesli dodaju da oni sami upravljaju s izgradnjom, nadzorom i održavanjem Superchargera na lokaciji klijenata.

Kompanija Tesla Motors otvorila je svoju prvu trgovinu unas sredinom listopada u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue Mallu. U ponudu je uvrstila Model 3, X i S, koji stoje od početne cijene za Model 3 od 327.490 kuna do najluksuznijeg modela S čija cijena doseže 1.057.490 kuna.

Dva mjeseca prije tvrtka je objavila oglase za posao za Sales & Delivery Managera i Tesla Advisora.

Musk je prije godinu i pol dana najavio na Twitteru da otvara urede u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini drugih država istočne Europe tokom prve polovice 2020. godine. Hrvatsku i Srbiju pri tome je posebno naglasio te dodao: - Napokon, možemo učiniti Nikolu Teslu ponosnim na to da imamo njegove automobile u njegovim državama porijekla.

No, pandemija je njegove planove odgodila za šest mjeseci, izvještava SeeBIZ.eu.
Facebook Twitter Print