Kompanije i tržišta
Paysera ušla na albansko tržište, planira doći i u BiH
8.4.2021 14:51 | Indikator.ba
Litvanski pružatelj platnih usluga Paysera saopćio je u četvrtak da je albanski primatelj franšize Paysera Albanija dobio dozvolu institucije za elektronički novac (EMI) od albanske centralne banke za obavljanje transakcija u zemlji.

Kompanija planira da se proširi na Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i druge balkanske zemlje u narednim godinama, navodi se u saopštenju.

Paysera Albanija počet će pružati finansijske usluge u zemlji nakon prilagođavanja Paysera sistema lokalnoj valuti i računovodstvu, jer već ima potrebne ljudske resurse i zakonski je pripremljena, izjavio je šef Paysera Albanije Idlir Ahmati iz kompanije.

- Dolazak Paysere bit će ogroman poticaj za konkurenciju u finansijskom sektoru i izvršit će pritisak na banke i druge fintech kompanije da promijene svoje naknade, rekao je Ahmati.

Paysera-ina mreža trenutno uključuje kompanije iz Litvanije, Latvije, Estonije, Rumunije, Bugarske, Španije, Kosova, Albanije i Ukrajine.

Kako se navodi na sajtu kompanije, Paysera pruža usluge u više od 180 zemalja, ima 400 000 klijenata i 200 zaposlenih. U 2020. godini prihod je bio 13 miliona eura.
Facebook Twitter Print