Kompanije i tržišta
Novi ugovor Ericsson Nikole Tesle i HT-a Mostar
8.4.2021 15:10 | Indikator.ba
Predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević potpisali su novi ugovor, vrijedan 7,5 miliona kuna (1,88 miliona KM), o implementaciji najnovije tehnološke inačice višemedijskog podsistea, priopćeno je u četvrtak iz Ericssona Nikole Tesle.
Naime, kako se ističe, ugovorena je implementacija najnovije tehnološke inačice višemedijskog podsistema temeljenog na Internet protokolu (IP Multimedia Subsystem - IMS) koja omogućuje virtualizaciju mrežnih funkcija. Time se nastavlja se višegodišnja saradnja tih dviju kompanija.

U sklopu ugovora nadogradit će se i sistem za mjerenje performansi mreže. Također, bit će implementirano novo Ericsson Diameter Signaling Controller rješenje koje predstavlja odgovor na rastuću IP komunikaciju među mrežnim elementima jezgrene LTE mreže, kaže se u priopćenju.

Ističe se i da danas već 130 pružatelja usluga širom svijeta koristi to rješenje u cloud centrima kako bi LTE i VoLTE korisnicima osiguralo optimalnu pokrivenost te dodaje da će se lakše upravljanje radom s korisnicima u mrežama roaming partnera postići uvođenjem rješenja Steering of Roaming.

Aktivnosti na realizaciji ugovorenog posla kreću odmah, uprkos izazovnim okolnostima u okruženju, zaključuje se u priopćenju.
Facebook Twitter Print