Kompanije i tržišta
Banjalučki aerodrom uskoro otvara kargo centar
8.4.2021 16:39 | Indikator.ba
Nakon uloženih miliona i sa zakašnjenjem od par godina, kargo centar na Aerodromu u Banjaluci biće otvoren u ovom mjesecu, potvrdio je za CAPITAL direktor preduzeća Aerodromi Republike Srpske Milan Račić.

- Dobili smo upotrebnu dozvolu za kargo zgradu i trenutno je opremamo i čekamo da stigne namještaj, nakon čega ćemo sljedeće sedmice Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) podnijeti zahtjev za dobijanje carinskog skladišta za uvoz i izvoz robe, tako da bi u ovom mjesecu definitivno trebala biti otvorena, pojasnio je Račić.

Još 2016. godine je tadašnji direktor Aerodroma Republike Srpske Miroslav Janjić najavio izgradnju novog skladišta za kargo saobraćaj. On je tada obećavao da će za šest do devet mjeseci rekonstruisati i proširiti aerodromsku zgradu, te biti izgrađeno novo skladište za kargo saobraćaj.

Izgradnja kargo objekta banjalučkog aerodrome počela je u maju 2017. godine, a rok za završetak radova je bio 120 dana. Inspekcija je nekoliko puta obustavljala gradnju zbog odstupanja od projektne dokumentacije.
Facebook Twitter Print