Menadžment
Novi direktor Perutnine Ptuj S u Srpcu Slavko Visenjak
1.9.2014 12:11 | Indikator.ba
Rukovođenje Perutninom Ptuj S u Srpcu danas je preuzeo novi direktor Slavko Visenjak, koji ima u matičnom društvu više od 30 godina iskustva. »Tržište Bosne i Hercegovine i Republike Srpske ima izvanredne potencijale«, po preuzimanju rukovođenja izjavio je Visenjak, dodavši da će prije svega nastaviti rad dosadašnjeg direktora Tomi Rumpfa i pokušati nadograditi ga intenzivnom komunikacijom. »S maksimalnom pažnjom i odgovornošću, što sam dužan prema svom prethodniku u Srpcu, tim će nastaviti uspješno raditi za potrebe domicilnog tržišta, a vjerujem i u nadograđivanje sinergije s drugim nosiocima proizvodnje u BiH - društvom Perutnina Ptuj BH,« naglasio Visenjak.
Međunarodni prehrambeni koncern Perutnina Ptuj uspostavio je domicilni vertikalno integrirani reprodukcijski lanac u Bosni i Hercegovini s dva nosioca - Perutnina Ptuj S u Srpcu i Perutnina Ptuj - BiH u Brezi. U okviru uspostavljenog sistema KSS (kvalitet, sigurnost, sljedivost) Perutnina Ptuj priprema zdravu, sigurnu i kvalitetnu hranu od mesa peradi MADE IN B&H, te je zbog poznavanja i stvaranja trendova vodećih proizvođač u segmentu mesa peradi u široj regiji s najstarijom tradicijom, što potvrđuje dva miliona zadovoljnih potrošača od Skandinavije do Mediterana i jugoistočne Europe.
»Perutnina Ptuj S danas, nakon intenzivnih ulaganja u infrastrukturu, jer smo ovoga proljeća pustili u rad nove komplekse farmi i distribucijski centar, stabilno osigurava peradsko meso za tržište i pripremu naših vrlo poznatih jela. I to je ono što postaje vrlo prepoznatljiv trenutak. Svjesni smo da smo prvi izbor potrošača u Bosni i Hercegovini,« dodao je Visenjak. Dakako, tržišnu poziciju su gradili svi u Perutnini Ptuj, aktuelni fokus je prvenstveno u osiguranju kontinuiteta – kako na proizvodnom tako i kvalitativnom nivou. »U Srbac dolazim s uvjerenjem da je naš sistem već afirmiran i da je, kao i u svim drugim područjima, uvijek moguća optimizacija i poboljšanja«, istaknuo je Visenjak.
S obzirom na peradarski pedigre u sistemu Perutnine Ptuj novi direktor će se prije svega posvetiti proizvodnim procesima u Perutnini Ptuj S. »Drago mi je da ću u skladu sa svojim iskustvom u tehnološkim procesima doprinijeti razvoju povezanog društava i da je Perutnina Ptuj S fokusirana upravo u proizvodni segment. Tako možemo naći šire mogućnosti za uzajamno djelovanje, najprije u društvima unutar države, a onda naravno i na nivou Grupe, gdje učinkovito možemo obavljati sve poslovne funkcije«, rekao je Visenjak.
Tomi Rumpf, dosadašnji direktor Perutnine Ptuj S, preuzeo je novi poslovni izazov unutar Grupe rukovođenjem povezanog društva Perutnina Ptuj Topiko te tako nastavlja s afirmacijom Perutnine Ptuj na svim tržištima gdje je prisutna
Facebook Twitter Print