Ekonomija
Edin Džeko izigran prilikom kupnje nekretnine Šipad Komerca za 4,65 miliona KM?
17.4.2014 10:05 | Indikator.ba
Kompanija Šipad Komerc d.d. prodala je bh. nogometnom reprezetativcu Edinu Džeki nekretninu u Titovoj ulici na broju 48 u centru prijestonice za 4,65 miliona KM, iako se ne vodi kao stvarni vlasnik objekta zbog kojeg se vodi sudski spor od 2010, godine, piše Dnevni Avaz.
Riječ je o sporu Šipad Komerca d.d. i Šipada d.d. (Šipad Holding) zbog prava nad vlasništvom. No, prema dokumetnaciji koju posjeduje Avaz, to se ne vidi u kupoprodajnom ugovoru sačinjenom 14. marta ove godine, a prema kojem je Džeko postao vlasnik ukupno 841 metra kvadratnog.
Džeko je, ne znajući ove okolnosti kupio prizemlje zgrade u površini od 452 metra kvadratna, sprat zgrade (galerija) površine od 286,30 metara kvadratnih te podruma čija je površina 102,7 metara kvadratnih. Općinski sud Sarajevo je 31. marta uknjižio imovinu na Edina Džeku.
No, Džeko je izgleda izgiran jer u ugovoru koji je potpisao decidirano se navodi da "prodavac garantuje da predmetne nekretnine nisu predmet bilo kakvog upravnog sudskog ili drugog spora te da na istoj ne postoji nikakav zahtjev za dokazivanja prava vlasništva".
Da stvar bude gora, Džeko je, prema kupoprodajnom ugovoru, što je dio ugovorene kupoprodajne cijene pristao uplatiti i oko 2.315.000 KM dugovanja Šipad Komerca prema UniCredit banci, piše ovaj lsit.

Šipad Komerc: Posao čist kao suza

Predstavnici kompanije Šipad Komerc ustvrdli su da je posao u vezi sa prodajom nekretnine bh. nogometom reprezentativcu Edinu Džeki čist kao suza.
Pojasnili su da je riječ o pokušaju direktora firme Šipad d.d. Esada Ćeske da obmani bh. javnost tvrdnjama da ima pravo raspolaganja nad ovom imovinom.
Iz Šipad Komerca tvrde da su oni stotpostotni vlasnici nekretnine u Titovoj ulici što je zabilježeno u sudskim spisima i ZK izvodima.
Trvde da je Šipad d.d. izgubio sudski spor u predmetu koji se navodi kao sporan još u martu 2011. godinne, za što posjeduju dokumentaciju.
Facebook Twitter Print