Kompanije i tržišta
Rimac počinje gradnju kampusa, veliki izvođački pothvat firmi iz Samobora
13.8.2021 04:47 | Indikator.ba
Rimac Automobili počinju graditi kampus u Kerestincu, koji je, s oko 200.000 kvadratnih metara ukupne i 95.000 kvadrata radne površine te cijenom gradnje od 200 miliona eura, jedna od najvećih građevinskih i finansijskih investicija u hrvatskoj.
U obavijesti o početku gradnje kampusa koju je jučer tvrtka Mate Rimca dostavila Zagrebačkoj županiji, čija su nadležna tijela u julu ove godine izdala građevinsku dozvolu za tzv. prvu fazu gradnje proizvodnog i razvojno-istraživačkog kampusa Rimac, navodi se da je izvođač radova tvrtka Facies iz Samobora, piše Jutarnji list.

Za gradnju kampusa Rimcu je zemljište u aprilu ove godine iznajmila gradska uprava Svete Nedelje na 69 godina. Prema odredbama ugovora Svete Nedelje i Rimca, investitor je obvezan sagraditi kampus u roku od tri godine od početka gradnje.

Kampus će se graditi prema projektu zagrebačkog Studija 3LHD i njegovog arhitekta Marka Dabrovića. Imat će istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijske sadržaje za zaposlenike.

Pripreme za gradnju kampusa u Rimac Automobilima počele su 2019. U međuvremenu, kompanija je, među ostalim, produbila saradnju s Porscheom u više transakcija, potpisala ugovore o tehničkom partnerstvu s Hyundaijem i Kijom vrijedne 80 miliona eura, najavila proizvodnju autonomnih taksi vozila s pripadajućom infrastrukturom u Zagrebu, promovirala prototip hiperautomobila Nevera i od Volkswagen grupe preuzela brend luksuznih automobila Bugatti.

Rimac Automobili najavili su da će kampus u Kerestincu proraditi 2023. te da će se u njemu, među ostalim, razvijati i novi modeli Bugattija. Istovremeno s pripremama na gradnji kampusa, Mate Rimac uspješno je ispregovarao s državnim institucijama da mu se omogući kupnja bivšeg vojnog zemljišta na području općine Stupnik.
Facebook Twitter Print