Politika i društvo
Zaposlenici Sberbank BH darovali školarce SOS dječijih sela u Sarajevu i Gračanici
8.9.2016 13:15 | Indikator.ba
Zaposlenici Sberbank BH uljepšali su početak i ove školske godine stanovnicima SOS Dječijih sela u Sarajevu i Gračanici. SOS Dječija sela BiH su započela kampanju #KOJEPRVACIC, s ciljem da skrenu pažnju na važnost obrazovanja djece, ali i ljubavi te dugoročne podrške koja je potrebna svakom djetetu tokom procesa školovanja. Zahvaljujući Sberbank BH sa novim ruksacima na leđima 45 mališana je krenulo u školu. Svaki ruksak opremljen je neophodnim školskim priborom prilagođenim uzrastu djece.
"Sberbank BH izuzetno cijeni humanitarne inicijative svojih zaposlenika. Novac i školski pribor koji su skupili zaposlenici banka je višestruko uvećala, te omogućila kupovinu ruksaka i školskog pribora", istakao je Vedran Peršić, vođa odjela Marketing i Komunikacije. "Vrijednost dječijih osmjeha i zadovoljstva što su na početku godine dobili novi ruksak i sav potreban pribor zaista je nemjerljiva", dodao je Peršić.

„SOS Dječija sela BiH na prvo mjesto stavljaju kvalitet brige o djeci, insistirajući na najboljem obrazovanju za svu djecu o kojoj brinemo – od vrtića do fakulteta. Na tom dugotrajnom putu pripremanja djece za samostalnost i uspješan život, SOS Dječija sela BiH trebaju podršku prijatelja i partnera poput Sberbank BH. Istinski smo zahvalni zaposlenicima i menadžmentu Sberbank BH što su prepoznali značaj dugoročne brige koju pružamo djeci, te nam se po drugi put pridružili vrijednom donacijom na početku još jedne školske godine“, izjavio je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

SOS Dječija sela BiH u periodu od 05. do 11. septembra realiziraju online kampanju #kojeprvacic, kojom se želi ukazati na važnost obrazovanja, osobito za djecu iz marginaliziranih grupa. Dugoročnu brigu i podršku za 272 djece i mladih najbolje možete podržati kao Kumovi SOS Dječijih sela BiH, ali i ukoliko posjetite web stranicu [www.sos-ds.ba]www.sos-ds.ba i svojom donacijom pomognete da djeca imaju uspješno obrazovanje i siguran dom. Posjetite oficijelne stranice SOS Dječijih sela BiH na društvenim mrežama https://www.facebook.com/SOS.Djecija.sela.BiH i napravite share #kojeprvacic ili na Vašem profilu postavite fotografiju iz prvog razreda i status koji govori o ljubavi i potpori koju ste imali.
Facebook Twitter Print