Menadžment
Predloženi kandidati za članove Nadzornog odbora SASE
24.5.2017 05:17 | Indikator.ba
Nadzorni odbor Berze Sarajevske berze utvrdio je listu predloženih kandidata za članove Nadzornog odbora o kojoj će se glasati na Skupštini dioničara zakazanoj za 31. maj.

Kandidati za članove Nadzornog odbora Berze iz reda emitenata čiji vrijednosni papiri kotiraju na Berzi su Ljiljana Pašić (prijedlog dioničara AW Broker) i Bajro Avdić (prijedlog dioničara eBrokers).

Kandidat iz reda emitenata čiji vrijednosni papiri su uvršteni u trgovanje na slobodno berzansko tržište je Zijad Blekić (prijedlog dioničara Unibroker).
Kandidati za članove Nadzornog odbora Berze iz reda ostalih članova su Marko Šantić (prijedlog dioničara Unibroker), Serhat Gorgun (prijedlog dioničara Borsa Istanbul) i Mirsad Škaljić (prijedlog dioničara Unibroker).

Nadzorni odbor, oko čijeg sastava se u prošlosti vodila velika borba među pojedinim strujama unutar Sarajevske berze, sačinjavaju predsjednik i četiri člana.

Utvrđena je lista kandidata za članove Odbora za reviziju Berze, na kojoj su
Emilija Miljković (prijedlog dioničara Asa Banka d.d. Sarajevo), Muamer Hadžić (prijedlog dioničara General Consulting d.o.o. Sarajevo) i Berin Vrabac (prijedlog dioničara Unibroker d.o.o. Sarajevo). Odbor za reviziju sačinjavaju predsjednik i dva člana.

Na Skupštini dioničara odlučivat će se, između ostalog, i o Izvještaju o poslovanju Berze za period 01.01. – 31.12.2016. godine, koji uključuje finansijski izvještaj i izvještaje nadzornog odbora, vanjskog revizora i Odbora za reviziju, kao i odluka o rasporedu dobiti.
Facebook Twitter Print