Kompanije i tržišta
Agrokor objavio da prodaje šest kompanija
20.6.2017 16:39 | Indikator.ba
Agrokor je saopćio u utorak kako je u toku zakonska i komercijalna dubinska analiza za prodaju šest tvrtki u prehrambenoj industriji, kao i nekoliko nekretnina i pokretne imovine.

Šest tvrtki neće biti imenovano prije nego što se prodajni proces pokrene, priopćio je Agrokor u svom mjesečnom izvještaju koji je sastavila vanredna uprava.
Koncern je objasnio da su 143 tvrtke u kojima ima udio podijeljene u četiri kategorije - maloprodaja, proizvodnja hrane, poljoprivreda i Agrokor Portfolio Holdings (APH).
Kategoriju maloprodaje čine 26 subjekata, uključujući Konzum i Mercator; kategorija proizvodnje hrane obuhvaća 32 subjekta uključujući Ledo, Dijamant i Jamnicu; poljoprivredna kategorija ima 17 subjekata, dok četvrta kategorija sadrži 68 subjekata koji se ne uklapaju u bilo koju od gore navedenih kategorija.
Šest tvrtki za koje je u toku zakonska i komercijalna dubinska analiza pripadaju grupi od 26 operativnih tvrtki.
Društvo holding Agrokor spada u grupu APH, zajedno s 26 operativnih tvrtki, 25 nekretninskih holdinga, 14 "praznih tvrtki" (tvrtke bez aktivnih poslovnih operacija ili značajne imovine) i dvije investicijske holding tvrtke.
U daljem postupku, investitorima će se ponuditi više kompanija, priopćio je koncern.
Osim podružnica, APH je identificirao početni popis od 267 nekretnina, uključujući glavne građevinske razvojne lokacije, stambene, poslovne, uredske i industrijske nekretnine, zemljište i pokretnu imovinu - jahte i helikopter. Pravna i komercijalna dubinska analiza i postupak odabira odgovarajućeg prodajnog agenta je u toku kako bi se ova imovina pripremile za prodaju, naveo je Agrokor.
Facebook Twitter Print