Politika i društvo
Kompanije Fortenova grupe u BiH doniraće 30.000 KM za nabavku testova za korona virus
22.3.2020 06:45 | Indikator.ba
Kompanije Fortenova grupe Konzum, Sarajevski kiseljak, Ledo, Zvijezda i PikaKartica, kojima se u donaciji pridružio i Mercator, doniraće ukupno 30.000 konvertibilnih maraka u svrhu nabavke testova za dokazivanje zaraze korona virusom stanovnika Bosne i Hercegovine.

Donacija će biti uručena Koordinacionom tijelu BiH za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća koje je, u saradnji s entitetskim ministarstvima, uključeno u nabavku testova.

Tako su Konzum, Sarajevski kiseljak, Ledo, Zvijezda, PikaKartica i Mercator prve kompanije u BiH koje su se u vrlo kratkom roku organizirale i prikupile sredstva, kako bi novčanom donacijom pridonijeli što hitnijoj nabavci testova za utvrđivanje bolesti COVID-19 na području Bosne i Hercegovine.

Te su kompanije još jednom pokazale visok nivo svoje društvene odgovornosti i u ovoj visoko izazovnoj situaciji koja je pogodila sva tržišta na kojima Fortenova grupa i Mercator posluju te na najkonkretniji način pomogli zajednici.
Facebook Twitter Print