TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kompanije i tržišta
Mreža 5G Telekoma Slovenije od ponedjeljka dostupna korisnicima
4.10.2020 05:18 | Indikator.ba
Nakon što je Telekom Slovenije prvi u Sloveniji na ljeto poduzeo sljedeći korak u razvoju mobilne tehnologije te na baznim stanicama i u frekvencijskom spektru od 2600 MHz, kojega upotrebljava i za mrežu četvrte mobilne generacije, uspostavio nacionalnu mrežu pete mobilne generacije, mreža 5G će u ponedjeljak biti dostupna korisnicima, izvijestio je list Delo.

Najveća razlika koju će primijetiti prvi korisnici Telekomove 5G mobilne mreže bit će veće brzine prijenosa podataka i bolji odziv. Nakon ponude telekomunikacijskih paketa uslijedit će ponuda prilagođena namjeni. Telekom Slovenije rekao je da su područja poput energetike, prijevoza, logistike, industrije, pametnih gradova, zdravstva, zaštite i spašavanja (javna sigurnost) i druge najperspektivnije za mrežne tehnologije 5G i implementaciju naprednih komunikacija.

U prvom koraku najveći domaći telekomunikacijski operater je s 5G signalom već nadogradio više od dvjesto baznih stanica, a do kraja godine očekuje se da će 5G signal doseći 33 posto stanovništva Slovenije.
Facebook Twitter Print
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA