Menadžment
UniCredit bank a.d. Banja Luka ojačala Upravu sa dva nova člana
3.4.2021 05:16 | Indikator.ba
UniCredit bank a.d. Banja Luka ima dva nova člana Uprave, izvještava Indikator.ba.

Nadzorni odbor ove Banke na sjednici održanoj 30. marta, uz prethodnu saglasnost Agencije za bankarstvo RS, imenovao je Anitu Grabner za člana Uprave nadležnu za poslovno područje Ljudski resursi i Rolanda Viskupiča za člana Uprave nadležnog za poslovno područje Podrška poslovanju.
Grabner i Viskupič dužnost počeli su obavljati nove dužnosti od 1. aprila.

Anita Grabner je karijeru u okviru Banke započela 2010. godine u poslovnom području Ljudski Resursi, na rukovodećoj poziciji direktora Ljudskih resursa. Po zvanju diplomirani psiholog, a prethodno je karijeru gradila u UniCredit Bank d.d. Mostar obavljajući funkcije u okviru poslovnog područja Ljudski resursi.

Roland Viskupič dolazi iz UniCredit Bank Češka i Slovačka, a tokom 28 godina duge bankarske karijere bio je odgovoran za strategiju i planiranje prodajnih aktivnosti, kao i razvoj proizvoda i marketing, u okviru segmenta korporativnog bankarstva.
UniCreditu se pridružio 2007. godine na poziciji rukovodioca Podrške prodaji i razvoju proizvoda, od 2008. godine preuzima rukovođenje odjelom Globalnog transakcionoog bankarstva (GTB), od kada kontinuirano, na različitim menadžerskim pozicijama unutar Segmenta korporativnog bankarstva gradi profesionalno iskustvo i menadžerske vještine.

UniCredit Bank sada ima šest članova, a osim dvoje pomenutih tu su još predsjednik Uprave Gordan Pehar, član Uprave za korporativno i investiciono bankarstvo i maloprodaju Željko Kišić, član Uprave za upravljanje rizicima Dragana Janjić i član Uprave za upravljanje finansijama Jasminka Bajić.
Facebook Twitter Print