Menadžment
Ivan Vlaho novi šef Zagrebačke banke
12.4.2021 15:43 | Indikator.ba
Nadzorni odbor Zagrebačke banke na sjednici održanoj 12. aprila 2021. donio je odluku o imenovanju Ivana Vlahe za novog predsjednika Uprave Zagrebačke banke na mandatno razdoblje do isteka tekućeg mandata Uprave Banke, odnosno 7. februara 2023.

Počevši od 1. septembra 2021., Ivan Vlaho zamijenit će trenutnog predsjednika Uprave, Romea Collinu koji, nakon 40 uspješnih godina u bankarstvu, odlazi u mirovinu.

Vlaho je karijeru započeo 2000. godine kao analitičar rizika u Zagrebačkoj banci u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Tokom gotovo 21 godine rada u UniCreditu obnašao je nekoliko funkcija i radio u nekoliko članica UniCredit Grupe. Od 2010. do 2013. bio je predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka. Od 2013. do 2016. godine obnašao je funkciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Mostar. Godine 2016. postao je direktor Maloprodaje UniCredita za Srednju i istočnu Europu. U 2019. Vlaho je imenovan za zamjenika predsjednika Uprave UniCredit Bank u Mađarskoj. Vlaho je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

- Čestitamo Ivanu na imenovanju i želimo mu puno sreće na novoj poziciji. Sigurni smo kako će njegovo veliko znanje i iskustvo biti od velike koristi Zagrebačkoj banci. Uspješno je vodio banke Grupe UniCredit u Srednjoj i istočnoj Europi uvijek pokazujući snažnu predanost i vodstvo te se veselimo njegovom budućem doprinosu našem poslovanju u Hrvatskoj. Njegovo imenovanje dokazuje predanost Grupe razvoju svojih talenata i uspješno planiranje programa sukcesije, poručili su Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, glavni direktori UniCreditovog Komercijalnog bankarstva Srednje i istočne Europe.

- Želimo zahvaliti Romeu na vrijednom doprinosu tijekom njegove karijere i posebno na njegovom zalaganju u daljnjem jačanju vodeće pozicije Zagrebačke banke na hrvatskom tržištu u ovim vrlo izazovnim pandemijskim vremenima. Njegova dokazana iskustva na međunarodnoj bankarskoj sceni, bogato iskustvo u industriji i vodstvu osigurali su uspješnu provedbu strategije Grupe i Banke. Želimo mu uspjeh u sljedećem poglavlju njegovog života, dodali su.Na istoj je sjednici Nadzorni odbor imenovao Jasnu Mandac za članicu Uprave Banke.

Jasna Mandac zamijenit će dosadašnjeg člana Uprave Lorenza Ramajolu, koji će ostati na svojoj poziciji do 1. maja 2021., nakon čega će preuzeti novu upravljačku poziciju unutar UniCredit Grupe.

Odluka o imenovanju novih članova Uprave podliježe suglasnosti Hrvatske narodne banke. Banka će obavijestiti javnost o datumu kada će novi članovi Uprave započeti svoj mandat.
Facebook Twitter Print