Kompanije i tržišta
Telefonica i Vodafone žele saradnju sa Telekomom Srbija
16.4.2021 15:44 | Indikator.ba
Generalni direktor Telekoma Srbija i izvršni direktor M:tel Crna Gora Vladimir Lučić izjavio je danas da su pojedine jake telekomunikacione u svijetu zainteresovane za saradnju sa Telekomom, koji je blizu dogovora i potpisivanja ugovora o partnerstvu sa jednim od najjačih telekomunikacionih igrača.

Lučić je za TV K1 izjavio da ne može još da "otkrije karte" i saopšti o kojoj kompaniji je riječ.

- Mislim da smo blizu dogovora, da ne otkrivam sve karte, sa baš jednim od najjačih telekomunikacionih partnera. Pri kraju je potpisivanje ugovora, rekao je Lučić.

Na pitanje ko je sve zainteresovan za saradnju sa Telekomom i šta to znači, Lučić je rekao da Telekom kontaktiraju pojedine velike svjetske kompanije, kao što su Telefonica i Vodafone.

- Probaju kroz stvaranje partnerstava sa nama, jer nas prepoznaju kao lidere u regionu, da dijele sa nama ideje, servise i budu naši partneri, koji bi uzimali od nas određeni broj servisa i davali nama određeni broj servisa, naveo je Lučić.

To će, dodaje, značiti da će Telekom moći da se proširi preko tih partnera na zemlje u kojima oni pružaju svoj servis.

- Mi tražimo partnere u jakim telekomunikacionim firmama koje bi nam pomogle da se proširimo u zemlje EU, Amerike i Kanade, kako bi taj dio dijaspore i tržišta uzeli za nas, istakao je Lučić.

Kada je riječ o tome šta podrazumijeva projekat Telekoma za dijasporu u Austriji, Njemačku, Švicarsku, Ameriku i Kanadu, Lučić kaže da je plan tog preduzeća da i tamo bude mobilni operator, kao i u Srbiji.
Facebook Twitter Print