Najbolji poslovni potez
NAJBOLJI POSLOVNI POTEZ: Mjera uspjeha za 2020.godinu
20.4.2021 04:42 | Indikator.ba
Bosanskohercegovački poslovni portal Indikator.ba pod motom "Mjera uspjeha" okončao je istraživanje i izbor najboljeg poslovnog poteza u 2020. godini u Bosni i Hercegovini, regiji Evropi i ostatku svijeta, potom u području domaćeg bankarstva i finansija, te turističkoj sezoni Zima 2020/2021.

Narednih dana portal će objaviti rezultate opsežnih istraživanja sa naglaskom na kompanije koje su u nadasve poslovno teškoj godini zbog pandemije pojedinačnim poslovnim potezima i odlukama iskazale odlučnost, hrabrost, kreativnost za nove poduhvate. Ne samo u području investiranja, preuzimanja drugih kompanija... a u Evropi i svijetu stvaranja novih industrijskih i uslužnih divova.

Da bi došli do najboljih analitičari portala Indikator.ba su u protekjloj godini obradili nekoliko hiljada informacija objavljenih u domaćim i stranim medijima (printanim i elektronskim), vladinim , lokalnim i poslovnim glasilima, web stranicama kompanija i strukovnih udruženja, te jednog broja nevladinih organizacija.
Na kraju svakog poslovnog mjeseca pravili smo (i objavljivali) izbor kompanija koje su ušle u uži izbor za dodjelu priznanja. Uz nas stoji stručna podrška: konsultantski tim koji su činili akademik Fikret Čaušević iz Sarajeva, prof. dr. Ljubo Jurčić (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), prof. dr. Kadrija Hodžić (Ekonomski fakultet Tuzla), prof. dr. Maks Tajnikar (Ekonomski fakultet Ljubljana i raniji ministar u Vladi Slovenije), prof.dr. Ivana Pavlić (prorektor Veleučilišta u Dubrovniku) koji su nam u proteklim godinama pojedinačno bili glavni konsultanti.

Rezultati će bit objavljivani ovim redom: najbolji potez u oblasti bankarstva i finansija, potom u BiH, nakon toga u regiji, te Evropi i ostatku svijeta. Na koncu saopštićemo ko je dobitnik najboljeg poteza u protekloj zimskoj turističkoj sezoni.

Portal Indikator.ba ove godine obilježava deset godina postojanja i uspješnog rada. Tim povodom tokom juna, pod uslovom da to dozvole epidemiološke prilike, u Sarajevu će biti upriličena svečanost na kojoj ćemo obilježiti ovu godišnjicu i dodijeliti priznanja za najbolje poslovne poteze u prošloj godini.

Svoju misiju da stručno i objektivno, nepristrasno i neprofitabilno bira najbolje u svijetu biznisa i poslovnih politika Indikator.ba posljednjih godina ostvaruje uz podršku partnera Privredne komore Federacije BiH, kompanije dm-drogeriemarkt u BiH, Intesa Sanpaolo Bank, BIHAMK-a, hotela Bank iz Kiseljaka i Sajamskog centra Skenderija.

Za ovu priliku nadamo se novim poslovnim partnerima spremnim da daju svoj doprinos u mjerenju uspjeha svojih i drugih.

Priredio: Hajdar Arifagić
Facebook Twitter Print