Tržište kapitala
Slobodan Ćurčić potpuno ovladava Banjom Vrućicom
30.4.2021 06:13 | Indikator.ba
Slobodan Ćurčić je putem svojih kompanija Sloboprom doo Lončari i Sloboprom S doo Brčko dodatno uvećao udio u ZTC Banja Vrućica, izvještava Indikator.ba.

Nakon dva blok posla na Banjalučkoj berzi akcijama ZTC Banja Vrućica vrijednosti 4,39 mil KM i 2,23 miliona KM, udio preduzeća Sloboprom Lončari povećan je sa 47,94 posto na 56,95 posto.
Istovremeno, preduzeće Sloboprom S doo Brčko, kojeg do sada nije bilo na listi top 10 najvećih akcionara, došlo je do udjela od 4,89 posto i postalo četvrti najveći akcionar.

Svoj paket akcija od 13,84 posto prodalo je preduzeće GP Tomić Bijeljina, koje je do sada sa Ćurčićem zajednički djelovalo u preuzimanju Banje Vrućice.

Slobodan Ćurčić na ovaj način ovladava najvećim banjsko-lječilišnim centrom u Bosni i Hercegovini. Sa njim zajednički djeluju i preduzeće Pobjeda Bijeljina koje trenutno posjeduje 12,03 posto, a tu su još i Miloš Ćurčić i Dragan Bogdanić koji imaju manje udjele od 1,98% i 1,39 posto.

Zanimljivo je da su Sloboprom d.o.o. Lončari Slobodana Ćurčića i sa njim povezana lica u nedavno okončanoj tender ponudi uspjeli povećati udio u Banji Vrućici za samo 0,6 posto.

Cijena po akciji bila je 1,45 KM, a u blok poslovima realizovanim prije nekoliko dana cijena je u jednom slučaju takođe bila 1,45 KM, a u drugom slučaju, kada su prodate akcije za 2,23 miliona KM, bila je niža, iznosila je 1,35 KM.
Facebook Twitter Print