Menadžment
Elma Zukić izabrana u Odbor direktora MFC-a
4.5.2021 05:04 | Indikator.ba
Elma Zukić, predsjednica Udruženja mikrofinansijskih institucija u Bosni i Hercegovini AMFI izabrana je u Odbor direktora Mikrofinansijskog centra (MFC), mreže socijalnih finansijskih institucija iz 36 zemalja Evrope, Centralne Azije i šire, izvještava Indikator.ba.

Elma Zukić je izabrana u Odbor direktora zajedno sa još tri osobe: Archil Bakuradze (Gruzija), Gabriele Giuglietti (Italija) i Brunilda Isaj (Albanija). Oni će služiti mandat u naredne tri godine, počevši od maja 2021. godine.

Elma Zukić je od sredine februara 2019. godine predsjednica AMFI-ija, Udruženja mikrofinansijskih institucija u BiH. Ima 22 godine iskustva u bankarskom sektoru na raznim rukovodećim pozicijama.

Trenutno je na doktorskom studiju za disertaciju: "Upravljanje krizama i upravljanje promjenama u finansijskim institucijama".

- Kao lider na nivou poslovnog finansiranja, imam dobro zaokruženu vještinu u upravljanju poslovnim finansijskim procesima i reviziji finansija. Dalje, ja sam priznati stručnjak za upravljanje krizama i reviziji kompanija, opisuje sebe Zukićeva i navodi da je trenutna uloga ojačala njene sposobnosti u međuljudskim odnosima i vođstvu, uključujući veliku pažnju prema detaljima i tačnosti.

Mikrofinansijski centar je mreža socijalnih finansija koja promoviše pravednost, inkluziju, jednakost i odgovornu uslugu. Objedinjuje 113 organizacija (uključujući 77 mikrofinansijskih institucija) iz 36 zemalja Evrope, Centralne Azije i šire, koje zajedno pružaju odgovorne usluge mikrofinansiranja za gotovo 2.000.000 klijenata sa niskim primanjima.
Facebook Twitter Print