Život i umjetnost
Igra prijestolja ponovno u Hrvatskoj: Susjedima se smiješi novi turistički zamah
6.5.2021 06:20 | Indikator.ba
Prema najpopularnijem internetskom filmskom portalu IMDb, snimanje pretpriče o popularnoj seriji Game of Thrones održat će se i u Hrvatskoj.

Počelo je snimanje nove serije iz svjetski poznate sage o Georgeu R. R. Martinu. Serija Zmajeva kuća (House of the Dragon) je predpriča legendarne serije Igre prijestolja, a temelji se na materijalu iz romana Vatra i krv. Dugo očekivana serija snimat će se i u Hrvatskoj, a produkcijski tim trenutno se nalazi u zaljevu Holywell u Cornwallu, gdje se krajem prošlog mjeseca odvijala gradnja mjesta snimanja. Osim u Hrvatskoj, serija će se snimati i na Islandu, Maroku i Watfordu u Velikoj Britaniji.

Priča se odvija 300 godina prije događaja Igre prijestolja i posvećena je porodici Targaryen. Službeni Twitter profil potvrdio je da je serija u produkciji i da će na HBO stići 2022. godine.

Glavni glumci u glumačkoj postavi su Eve Best kao princeza Rhaenys Velaryon, Paddy Considine kao kralj Westerosa Viserys Targaryen, Emma D’Arcy kao princeza Rhaenyra Targaryen, Olivia Cooke kao Alicent Hightower i Matt Smith kao kraljev brat Daemon Targaryen. Potonjem smo se mogli diviti u ulozi mladog princa Philipa u Netflixovoj seriji Kruna.

Scene za Game of Thrones snimaju se u Hrvatskoj od druge sezone, što je zemlji dalo veliki turistički zamah, posebno u Dubrovniku. Prema studiji provedenoj 2017. godine, Dubrovnik je posjetilo 244.415 turista zbog Igre prijestolja između 2012. i 2015. godine, a potrošili su 126 miliona eura.

Zbog popularne serije, Dubrovnik i okolicu godišnje posjeti oko 60.000 ljudi, a serija je snimana i u Splitu, Šibeniku, Trogiru i Makarskoj, javlja Croatia Week.
Facebook Twitter Print